Finanțare STARTUP prin fonduri UE nerambursabile

Te ajutăm să începi o fabrică în domeniul producției de brichete și peleți cu servicii de consultanță pentru realizarea și implementarea planului de afaceri.

Finanțare

Startup Nation

Fonduri UE

Consultanță proiecte Fonduri Europene Nerambursabile

Domeniul brichetării și peletizării avansează treptat și sigur pe piața din România. Acest lucru face ca tot mai mulți antreprenori să încline spre această afacere profitabilă. Oportunitățile de finanțare pentru acest domeniu sunt din ce în ce mai numeroase, cererea fiind și a în continuă creștere.

Brichetele din rumeguș sau peleții sunt un biocombustibil de înaltă calitate, realizate din deșeurile de lemn comprimate, care sunt utilizate pentru cazane ce folosesc biocombustibili solizi (atât individuale cât și industriale), precum șeminee, grătare, centrale.

Deschiderea unei fabrici de brichetare și peletizare — o afacere de durată

 

Materia primă utilizată pentru fabricarea brichetelor și peleților este rezultată, de obicei, din deșeuri rămase în urma prelucrării lemnului, precum bucăți de lemn, rumeguș, dar și deșeuri agricole adecvate cum ar fi fân, paie, semințe, hrișcă etc.

 

Producția brichetelor și peleților

 

În faza inițială, materia primă este introdusă într-un buncăr special în care este cernută și apoi transferată într-un uscător aerodinamic. Apoi, în uscător, materia primă purificată trece prin procesul de uscare, prin care se îndepărtează umiditatea și apoi intră în presa șurubului. Presarea este etapa finală a producției, care implică compresia materiilor prime la temperaturi ridicate de până la 400 de grade Celsius, în funcție de tipul de materie primă. Sub influența presiunii înalte, aceasta ia forma dorită, iar, ulterior, acestea se pot pregăti pentru ambalarea finală.

 

Organizarea producției de brichetare și peletizare și echipamentul necesar

 

Calcularea spațiului în care va fi instalată linia de producție este foarte importantă, aceasta trebuie să respecte câteva dimensiuni clare. De exemplu, este adecvată o cameră cu înălțimea plafonului de cel puțin 4 m și o suprafață de 30 m2.

Alegerea corectă a echipamentelor în funcție de necesitățile de fabricare importantă, acest lucru fiind punctul cheie în pornirea afacerii. Un echipament potrivit, ajută la menținerea organizată și profitabilă a producției dumneavoastră.

 

 

 

Avantajele unei fabrici de peletizare și brichetare

Brichete Elcris oferă echipamente unice pentru producerea de brichete de combustibil. Echipamentul nostru respectă cele mai înalte standarde de calitate, are dimensiuni compacte și funcționează cu succes în multe întreprinderi ale clienților noștri.

Avantaje

  1. Este încadrată în categoria afacerilor bio, deoarece sunt utilizate resturi ale altor activități, scăzând astfel consumul de masă lemnoasă în vederea încălzirii.
  2. Materia primă necesară pentru fabricarea brichetelor sau produselor, precum rumeguș sau paie, este ieftină, acestea fiind un produs secundar fără importanță în agricultură sau alte domenii.
  3. În România prezintă o piață de desfacere enormă, deoarece aproape jumătate din populația țării locuiește în mediul rural și se încălzește cu lemn.
  4. Afacerea se poate localiza în mediul rural, astfel că ajută la reducerea costurilor, deoarece, în comparație cu mediul urban, acestea sunt mai scăzute.
  5. Nu necesită personal calificat, astfel se pot diminua costurile pentru angajați.

 

Publicul țintă

Clienți rezidențiali

Persoanele fizice utilizează brichete sau peleți din rumeguș pentru încălzirea caselor sau locurilor de muncă, precum apartamente, școli și alte clădiri publice sau de afaceri. Aceștia vor avea o cerere regulată anuală de combustibili și își vor aproviziona nevoie înainte de sezonul de iarnă. Necesitatea clientului rezidențial va ajunge la sute de tone pe acest lucru fiind variabil de la unitate la unitate încălzită.

Clienți industriali

Clienții industriali ar folosi peleții pentru nevoile lor industriale, cum ar fi combustibilul mașinii.
Întrucât problema mediului a fost și este o preocupare serioasă, clienții industriali trebuie să vină cu reînnoirea pădurilor sau surse alternative ale poluării cu combustibili obișnuiți.