Uscător aerodinamic 600 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Uscător aerodinamic

Uscător rumeguș

Preț uscător aerodinamic

Uscător aerodinamic 600 kg/h

Uscătorul este conceput pentru a pregăti materiile prime, de regulă rumegușul, înainte de brichetarea ulterioară, pentru a atinge nivelul de umiditate tehnologic necesar.

Importanța nivelului de umiditate

Conținutul de umiditate al materiilor prime este un parametru important în procesul de producere a brichetelor. Dacă nivelul de umiditate este prea mare, există riscul ca brichetele să nu-și păstreze forma. Umiditatea ridicată reduce caracteristicile consumului de combustibil, ceea ce va da ca rezultat reducerea puterii de căldură la ardere. Un nivel de umiditate prea scăzut poate complica procesul de presare, deoarece este imposibilă realizarea brichetei. Datorită umidității prea scăzute, lignina, care este un liant natural, nu se poate extrage.

Principiul de uscare

Funcționarea uscătorului aerodinamic este asigurată de un generator de căldură, care pompează aerul cald în camerele de uscare. Materiile prime zdrobite sunt introduse în camera de uscare cu ajutorul unui șurub și sunt preluate de fluxul de aer. Aerul cald din cameră se învârte, datorită unui dispozitiv special de distribuție a gazului și metodei de furnizare a materialului în cameră. Materialul circulă în fluxul de aer până când particulele uscate devin mai ușoare și sunt transportate de fluxul de aer în ciclon. Aici, aerul este separat de particulele de biomasă, deoarece gazele zboară în sus, iar particulele cad în partea inferioară a camerei.

Nivelul necesar de umiditate este atins prin ajustarea timpului și a temperaturii uscării. În uscător pot fi introduse materii prime cu un conținut de umiditate de până la 50%, iar la ieșire umiditatea va fi cuprinsă între 6% și 12%.

De ce să utilizăm uscătoare aerodinamice?

În momentul actual, pe piață sunt disponibile diverse tipuri de uscătoare pentru lemn și alte materii prime biologice. Uscătoarele aerodinamice sunt recunoscute ca fiind cele mai bune, prezentând o serie de avantaje:

  • Compacte: Suprafața necesară instalării acestora este mult mai mică față de uscătoarele obișnuite.
  • Oferă securitate: Uscătoarele funcționează la temperaturi relativ scăzute, cuprinse între 50 și 200 C, ceea ce elimină posibilitatea aprinderii materiilor prime. La ieșirea generatorului de căldură, în camerele de uscare este instalat un dispozitiv de detectare a scânteii.
  • Sunt economice: Uscarea aerodinamică consumă relativ puțină energie, ceea ce duce la reducerea costurilor produsului final.
  • Ușor de instalat și întreținut: Instalarea uscătorului este simplă, iar pentru întreținerea acestuia nu este necesară calificare specială

Câteva principii sunt importante în alegerea uscătorului potrivit, dar cel mai util este acela acela de a ști pentru ce materii prime va fi folosit, cât de ridicat trebuie să fie nivelul de umiditate, cât și parametrii camerei în care acesta va fi instalat. Pe baza acestor criterii, echipa Brichete Elcris vă va ajuta în alegerea echipamentului potrivit afacerii dumneavoastră.

Caracteristici

1. Productivitate până la 600 kg/h
2. Putere nominală 12.66 kW
3. Număr de ventilatoare 1 bucată
4. Umiditatea primită a materiei prime până la 35%
5. Lungimea părților deșeurilor mărunțite de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
6. Umiditatea rezultată 6-12 %
7. Numărul rezervoarelor de expansiune 4 bucăți
8. Numărul de cicloni cu precipitații 1 bucată
9. Diametrul maxim al rezervorului de expansiune 600 mm
10. Diametrul conductei de conectare 300 mm