Uscător aerodinamic 300 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Uscător aerodinamic 300 kg/h

Uscătorul aerodinamic este conceput pentru a pregătii materia primă înainte de procesul de brichetare, pentru a atinge nivelul de umiditate tehnologic necesar.

Importanța nivelului de umiditate
Nivelul de umiditate al materiilor prime este un parametrul important în procesul de producere a brichetelor. Un nivel prea mare al umidității duce la riscul ca brichetă să nu îți mențină forma. Umiditatea ridicată reduce caracteristicile consumului de combustibil (mai puțină căldură la ardere). Un nivel prea scăzut de umiditate poate complica procesul de presare deoarece extracția ligninei din materia primă devine imposibilă, datorită uscării acesteia, iar, astfel, bricheta nu își poate păstra forma.

Principiul de uscare
Funcționarea uscătorului aerodinamic este asigurată de un generator de căldură, care pompează aerul cald în camerele de uscare. Materiile prime mărunțite sunt introduse în camera de uscare cu ajutorul unui șurub și sunt preluate de fluxul de aer. Aerul cald din cameră se învârte cu ajutorul unui dispozitiv special de distribuție a gazului și metoda de furnizare a materialului în cameră). Materia primă circulă în fluxul de aer până când particulele uscate devin mai ușoare și sunt transportate de fluxul de aer în ciclon. Aici, aerul este separat de particulele de biomasă deoarece gazele zboară în sus, iar particulele cad în partea inferioară a camerei.
Nivelul necesar de umiditate este atins prin ajustarea timpului și a temperaturii de uscare.
În uscător pot fi introduse materii prime cu un conținut de umiditate de până la 50%, iar la ieșire, aceasta va fi cuprinsă între 6 și 12 %.

Avantajele uscătoarelor aerodinamice
Există diferite tipuri de uscătoare pentru lemn și alte materii prime biologice, dar cele aerodinamice sunt recunoscute ca fiind cele mai bune, datorită anumitor avantaje pe care acestea le prezintă:

  • Compacte: Suprafața necesară instalării unor uscătoare aerodinamice este mai mică în comparație cu alte tipuri de uscătoare.
  • Oferă aecuritate: Uscătoarele aerodinamice funcționează la temperaturi relativ scăzute (50 – 200 °C), ceea ce elimină posibilitatea riscului de aprindere a materiei prime. La ieșirea generatorului de căldură, în camerele de uscare este instalat un dispozitiv pentru detectarea scânteilor.
  • Economic: Uscătorul aerodinamic consumă relativ puțină energie, ceea ce rezultă prin reducerea costurilor produsului final.
  • Ușor de instalat: Instalarea uscătorului aerodinamic este simplă, iar pentru întreținere nu necesită calificări speciale.

Înaintea achiziționării unui uscător aerodinamic pentru rumeguș sau alt material biologic, este importantă cunoașterea materiei, cât de mult trebuie să fie uscată și hala unde va fi montat. Pe baza acestor specificații, echipa Elcris, vă poate oferi o variantă optimă pentru dumneavoastră, în funcție de tipul și capacitatea dorită.

 

Caracteristici

1. Productivitate până la 300 kg/h
2. Putere nominală 7.16 kW
3. Număr de ventilatoare 1 bucată
4. Umiditatea primită a materiei prime până la 35%
5. Lungimea părților deșeurilor mărunțite de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
6. Umiditatea rezultată 6-12 %
7. Numărul rezervoarelor de expansiune 4 bucăți
8. Numărul de cicloni cu precipitații 1 bucată
9. Diametrul maxim al rezervorului de expansiune 400 mm
10. Diametrul conductei de conectare 200 mm

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș