Presă de brichetare 450 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Presă de brichetare 450 kg/h

Conversia biomasei într-o brichetă finită are loc folosind o presă. Până la presare, materia primă este strivită la fracția dorită și are un conținut de umiditate predeterminat între 6% și 12%.

Procesul de realizare a brichetelor

Brichetele sunt produse prin presarea materiilor prime zdrobite, precum rumeguș, chipsuri de lemn, coji de floarea soarelui prin expunere la temperaturi mari. Stratul superior al brichetei este sinterizat, acesta transformându-se într-o crustă densă. În această formă, bricheta este protejată de umiditate și stres mecanic.
Presiunea și temperatura sunt elemente cheie în procesul de fabricare al brichetelor. Acești parametrii fiind caracteristicile cheie prin care bricheta ajunge la forma dorită finală.
Presiunea este generată de șurubul component din presa de brichetare. Acesta captează materiile prime din rezervor și le compactează uniform. Fierăstrăul presei pentru rumeguș creează o presiune de 300 de atmosfere. Presiunea rezultată permite maximizarea compactării materiei prime și obținerea de brichete de cea mai înaltă calitate.
Procesul de brichetare are loc la temperaturi înalte, cuprinse între 280 și 400º C. Forma finală a brichetei este rezultată datorită arderii la maximum a materiei prime compactate.
Elementele de încălzire electrice sunt utilizate pentru încălzirea zonei de ardere, presa de brichetat având 3 elemente de încălzire cu o capacitate de 1.5 kW fiecare.

Capacitatea de producție a presei
Productivitatea presei de brichetat atinge cote maxime de 400 kg/h. Acest lucru depinde de umiditatea și de densitatea materiilor prime folosite. Calitatea materiei prime influențează cantitatea productivității presei, deoarece cu cat materiile prime sunt mai fine și mai uscate, cu atât cantitatea este mai mare.

Parametrul de performanță depinde de tipul de materie primă folosit pentru brichetat. Brichetele din rumeguș, de exemplu, sau alte deșeuri rezultate din lemn, se vor produce în cantități mai mari decât dacă materia folosită este coajă de floarea soarelui. Explicația este că densitatea și gravitatea specifică materiilor prime sunt diferite.

Avantajele presei de brichetat

  • Are un design simplu și o dimensiune compactă: acest lucru face mai ușoară instalarea și întreținerea acesteia.
  • Are un management simplu, ce nu dispune de calificare specială pentru a o folosi.
  • Securitate: oferă o securitate în producție, prin detectorii de scânteie aferenți.
  • Încredere: presa de brichetat poate funcționa neîntrerupt un timp îndelungat, fără necesitatea de a intra în repaus.
  • Preț optim: datorită creșterii de piață a fabricilor de brichetat, prețurile acestor produse sunt menținute la un nivel accesibil.

    Densitatea acestor brichete este ușor de verificat. O brichetă Pini & Kay introdusă într-un recipient cu apă, se va scufunda, în comparație cu lemnul, care va pluti. Acest lucru este datorat densității mai mare a brichetei, față de un lemn de foc – buștenii plutesc în apă. În concluzie, bricheta va degaja mai multă căldură față de lemnul de foc.

Caracteristici

1. Productivitate 450 kg/h
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea fracțiunilor deșeurilor zdrobite de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 65 x 65 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280° – 400° C
8. Putere totală instalată 39.7 kW
9. Greutate 850 kg

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș