Presă de brichetare 250 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Presă de brichetare 250 kg/h

Transformarea biomasei într-o brichetă finită are loc cu ajutorul presei. Până la presare, materia primă este pregătită – este zdrobită la fracția dorită și necesită un conținut de umiditate predeterminat, între 6% și 12%.

Procesul de realizare a brichetelor
Brichetele de combustibil Pini & Kay sunt produse prin presarea materiilor prime zdrobite (rumeguș, chipsuri de lemn, coji etc) când sunt expuși la temperaturi ridicate. Stratul superior al brichetei este sinterizat, transformându-se într-o crustă densă. În această formă, bricheta este protejată în mod fiabil de umiditate și stres mecanic. Presiunea și temperatura sunt doi parametri esențiali în procesul de fabricație.

Presiunea este generată de șurubul component. Acesta se învârte, captează materiile prime din rezervor și le compactează uniform. Fierăstrăul pentru rumeguș component, creează o presiune de 300 de atmosfere, iar acest lucru permite maximizarea compactării materiilor prime și, prin urmare, obținerea brichetelor la cea mai înaltă calitate.

Procesul de brichetare are loc la o temperatură ridicată, cuprinsă între 280 și 400º C. Materiile prime procesate se ard la maximum, iar bricheta finisată își păstrează forma. Elementele de încălzire electrice sunt utilizate pentru încălzirea zonei de ardere, aparatul având 3 elemente cu o capacitate de 1.5 kW fiecare.

Productivitatea presei
Productivitatea maximă a presei pentru rumeguș sau alte materii prime este de 250 de kg/h. Acest lucru depinde de umiditateqa și densitatea materiilor prime, deoarece este necesar să acordați o atenție specială calității materiilor prime și pregătirii acestora pentru brichetare. Cu cât materiile prime sunt mai fine și mai uscate, cu atât productivitatea presei este mai mare.

Parametrul de performanță depinde de tipul de materie primă. Astfel că, la fabricarea brichetelor de rumeguș din alte deșeuri de lemn raportat la unitatea de timp, se vor produce mai multe produse, în greutate, decât atunci când materia primă este, de exemplu, coaja de floarea soarelui. Acest lucru este justificat de densitatea diferită și gravitatea specifică a materiilor prime. Pentru evaluarea performanței presei, trebuie să se ia în considerare materiile prime care se vor prelucra.

Avantajele presei de brichetat

  • Dispune de un concept simplu și o dimensiune compactă
  • Management simplu
  • Are un grad ridicat de securitate

Brichetele Pini & Kay
Metoda de procesare cu șurub vă permite să obțineți cea mai densă brichetă, și, prin urmare, cu o durabilitate ridicată (1.0 – 1.3 kg/cm³), ceea ce duce la o rezistență și o capacitate mare de căldură.
Densitatea brichetelor este ușor de verificat. Dacă o brichetă Pini & Kay este introdusă într-un recipient cu apă, aceasta se va scufunda. Acest lucru reflectă faptul că densitatea brichetei este mult mai mare decât densitatea lemnului de foc (buștenii vor pluti în apă). La ardere, bricheta va produce mult mai multă căldură decât lemnul de foc.
O brichetă finită este un bloc de secțiune octogonală de 30 de cm lungime, cu o gaură tehnologică în interior. La arderea brichetelor, această gaură creează o tracțiune suplimentară, permițând utilizarea brichetelor în condiții de tracțiune naturală scăzută.

Caracteristici

1. Productivitate 250 kg/h
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea fracțiunilor deșeurilor zdrobite de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 50 x 50 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280° – 400° C
8. Putere totală instalată 26.7 kW
9. Greutate 820 kg

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș