Linii de brichetare Pini & Kay 450 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Linie de brichetare Pini & Kay 450 kg/h

Tehnologia producerii brichetelor Pini & Kay este proiectată pentru a prelucra aproape toate tipurile de materii prime biologice (așchii de lemn, bucăți de lemn, rumeguș, știuleți de porumb, coji de floarea soarelui, coji de nuci, paie etc.). Care sunt componentele liniei de brichetare?
Buncărul de distribuție este elementul principal al fiecărei linii de producție. Acesta este conceput pentru a furniza materii prime la camera de uscare.
Următorul pas este introducerea materiei prime în uscătorul aerodinamic. Acest uscător este format din patru camere de expansiune interconectate de conducte. În acest sistem există un ventilator, prin care materiile prime se deplasează într-un flux de aer, iar umiditatea se evaporă și este îndepărtată din uscător. Temperatura (între 50 și 200° C) și timpul de uscare sunt setate în funcție de parametrii inițiali ai biomasei.

 

Presa cu șurub
În etapa finală, brichetele sunt modelate și presate. Întregul proces are loc la o temperatură ridicată cuprinsă între 280 și 400 °C. În acest proces este eliberată lignina care reprezintă un material fluid care leagă compoziția. În urma presării și încălzirii, masa este legată și, astfel, bricheta își păstrează forma.

Brichetele rezultate în urma acestor procese au o secțiune pătrată sau hexagonală cu un orificiu de origine tehnologică în centru.

Caracteristici

1. Capacitate până la 450 kg/h
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea deșeurilor mărunținte de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 65 x 65 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280 – 400° C
8. Capacitate totală instalată 52.36 kW

Opțiuni de echipamente și preț

Echipamentele liniei de producție pot varia în funcție de materiile prime folosite. Acest lucru se datorează diferenței de materie primă și umidității acesteia, precum și condițiilor instalațiilor de producție.
Elementele principale, necesare și indispensabile oricărei linii de producție sunt: materiile prime care alimentează buncărul de distribuție, uscătorul aerodinamic și o presă în care sunt formate și coapte brichetele. În funcție de necesitatea măcinării materiei prime, în echipamentul total pot fi incluse și granulatoare.
Prețul se formează în funcție de configurația liniei de producție a brichetelor Pini & Kay.

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș