Linii de brichetare Pini & Kay 450 kg/h cu sistem complex de tocare

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Linie de brichetare Pini & Kay 450 kg/h cu sistem complex de tocare

Dimensiunile minime necesare ale halei unde va fi instalată aparatura: 7 m x 12 m, înălțimea 5 m.
Tehnologia liniilor de producere a brichetelor de combustibil Pini & Kay este proiectată pentru a prelucra aproape toate tipurile de materii prime biologice, precum așchiile de lemn, bucăți de lemn, rumeguș, coceni de porumb, coji de floarea soarelui, coji de nuci, paie etc.

Buncărul de distribuție este componenta principală a fiecărei linii de brichetat. Acesta este conceput pentru a distribui materia primă în camera de uscare. În buncărul de distribuție, materia primă este cernută printr-o sită specială care vibrează. Bucățile de dimensiuni mari sunt colectate într-un recipient special, iar, mai apoi, vor fi zdrobite și utilizate pentru fabricarea brichetelor. Viteza șurubului component se poate regla în funcție de nevoile tehnologice.

Materiile prime rezultate în urma procesului anterior sunt introduse într-un uscător aerodinamic. Acest uscător este format din patru camere de expansiune interconectate între ele prin conducte. În acest uscător există un ventilator prin care materiile prime se deplasează printr-un flux de aer. Astfel, se evaporă umiditatea și este îndepărtată din uscător. În funcție de criteriile materiei prime, se pot seta timpul de uscare și temperatura, întreîntre 50 și 200° C.

Presa cu șurub

În ultima etapă a procesului de brichetare, se face modelarea și presarea brichetelor Pini & Kay. Materiile prime, care au în acest moment o umiditate în valoare de cel mult 6%, sunt trimise de la uscător spre presă, cu ajutorul presiunii. Șurubul conic se rotește în interiorul unui cilindru de lucru, acesta avansând alimentarea în camera de încălzire, în timp ce materia primă este compactată. Temperatura întregului proces este ridicată, atingând valori între 280 și 400° C. Datorită acestor temperaturi, lignina este eliberată din materia primă, fapt ce ajută la legarea compoziției. Masa este sinterizată, și, astfel, bricheta își păstrează forma finală.

Brichetele formate în presa cu șurub au o secțiune pătrată sau hexagonală, cu un orificiu de origine tehnologică în centrul acestora.

Caracteristici

1. Performanță până l 450 kg/h în funcție de umiditatea materiei prime
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea deșeurilor mărunținte de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 65 x 65 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280 – 400° C
8. Capacitate totală instalată 89.36 kW
9. Consumul de energie 50-70 kW (depinde de sezon)
10. Personal de îngrijire 3 persoane

Opțiuni de echipamente și preț

Aparatura componentă liniilor de brichetare diferă în funcție de materia primă utilizată. Acest lucru se datorează fracției diferite a materiilor prime și umidității acesteia, precum și condițiilor de instalare și producție.
Elementele de bază din aceste sisteme complexe de producție sunt: buncărul de alimentare cu materie primă, uscătorul aerodinamic și presa de formare și coacere a brichetelor. În funcție de materia primă folosită, în acest echipament se pot introduce și granulatoare speciale.
Prețul este calculat în funcție de componentele necesare producției de brichete Pini & Kay.

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș