Linii de brichetare pini-kay 250 kg/h

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Linie de brichetare pini-kay 250 kg/h

Tehnologia de producere a brichetelor de combustibil pini-kay este proiectată pentru a prelucra toate tipurile de materii prime biologice (așchiile de lemn, lemnul tăiat, rumegușul, știuleții de porumb, cojile de floarea soarelui, coji de nuci, paie etc). Din ce este compusă linia de brichetare?

Buncărul de distribuție este principalul element al oricărei linii de producție. Este conceput pentru a furniza materie primă în camerele de uscare.

În această etapă, materia primă este cernută printr-o sită vibrantă specială. Bucățile de dimensiuni prea mari sunt colectate într-un recipient special (buncăr). Ulterior, aceste bucăți pot fi zdrobite și utilizate pentru fabricarea brichetelor. Viteza șurubului component este reglabilă, în funcție de nevoile de producție.

În pasul următor, materiile prime sunt introduse într-un uscător aerodinamic. Acesta este format din patru camere de expansiune interconectate de conducte. În sistem există un ventilator, iar materiile prime se deplasează într-un flux de aer. Umiditatea din materia primă se evaporă și este îndepărtată din uscător. În funcție de parametrii inițiali ai biomase, sunt selectate temperatura (între 50 și 200° C) și timpul de uscare.

Presa cu șurub reprezintă ultima etapă a producției de brichete, mai exact modelarea și presarea acestora. Materiile prime (având în acest moment un conținut de umiditate de cel mult 6%) sunt distribuite de la uscător la presă, fiind prezentă presiunea. Șurubul, în formă conică, se rotește în interiorul cilindrului de lucru. Acesta avansează alimentarea în camera de încălzire, în timp ce o compactează. Întregul proces are loc la o temperatură ridicată (între 280 și 400 °C). În acest proces se eliberează lignina din materiile prime, un liant natural. Masa este sinterizată, și astfel, bricheta se formează după matrice.
Brichetele realizate pe o presă cu șurub au o secțiune pătrată sau hexagonală cu un orificiu de origine tehnologică în centru.

 

Caracteristici

1. Capacitate până l 250 kg/h
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea deșeurilor mărunținte de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 50 x 50 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280 – 400° C
8. Capacitate totală instalată 33.86 kW

Opțiuni de echipamente și preț

Echipamentele liniei de producție pot varia în funcție de materiile prime folosite. Acest lucru se datorează diferenței de materie primă și umidității acesteia, precum și condițiilor instalațiilor de producție.

Elementele principale, necesare și indispensabile oricărei linii de producție sunt: materiile prime care alimentează buncărul de distribuție, uscătorul aerodinamic și o presă în care sunt formate și coapte brichetele. În funcție de necesitatea măcinării materiei prime, în echipamentul total pot fi incluse și granulatoare. Prețul se formează în funcție de configurația liniei de producție a brichetelor pini-kay.