Linii de brichetare Pini & Kay 250 kg/h cu sistem complex de tocare

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Linie de brichetare Pini & Kay 250 kg/h cu sistem complex de tocare

Dimensiunile minime necesare a halei de producție unde va fi instalată linia de brichetare: 5 m x 8, înălțime 4 m.
Tehnologia de producere a brichetelor Pini & Kay este proiectată pentru a prelucra aproape toate tipurile de materii biologice precum: așchii de lemn, bucăți de lemn, rumeguș, coceni, coji de floarea soarelui, coji de nuci, paie etc. Componentele care alcătuiesc linia de brichetare sunt:

Buncărul de depozitare este principalul element al liniei de producție deoarece acesta este conceput pentru a furniza materii prime la camera de uscare. Acesta are o capacitate de 1.6 m³, dotat cu agitatoare cu motor electric, țevi și cicloane.
În această etapă inițială, materia primă este cernută printr-o sită vibrantă specială. Bucățile de dimensiuni mari sunt colectate într-un recipient special – buncărul de depozitare. Ulterior, acestea pot fi zdrobite și utilizate pentru fabricarea de brichete. Viteza șurubului component poate fi reglată în funcție de nevoile tehnologice.

Pasul următor reprezintă introducerea materiei prime în uscătorul aerodinamic. Aceste este format din patru camere de expansiune interconectate de conducte. În sistemul acestuia, exista un ventilator care deplasează printr-un flux de aer materiile prime, iar astfel umiditatea se evaporă și este îndepărtată din uscător. În funcție de specificațiile inițiale ale materiei prime, se reglează temperatura (între 50 și 200° C) și timpul de uscare.

Presa cu șurub
Aceasta reprezintă etapa finală a procesului de fabricare a brichetelor, cu modelarea și presarea acestora. Materiile prime, care au în această etapă o umiditate de 6%, sunt distribuite de la uscător spre presă, prin presiune. Șurubul aferent se rotește în interiorul cilindrului și avansează alimentarea în camera de încălzire, în timp ce o compactează. Temperatura la care se procesează este cuprinsă între 280 și 400° C, care rezultă eliberarea ligninei, prin care materia este sinterizată și își menține forma.

Caracteristici

1. Capacitate până l 250 kg/h (depinde de sezon)
2. Umiditatea deșeurilor mărunțite 5 – 7%
3. Lungimea deșeurilor mărunținte de-a lungul fibrelor 3 – 5 mm
4. Dimensiunea brichetelor 50 x 50 mm, lungime 300 mm
5. Densitatea brichetelor 1.1 – 1.3 t/m³
6. Valoarea calorică a brichetelor 3500 – 4500 Kcal/kg
7. Temperatura încălzirii zonei de presare 280 – 400° C
8. Capacitate totală instalată 63.86 kW
9. Consumul de energie 35-55 kW (depinde de sezon)
10. Personal de îngrijire 3 persoane

Opțiuni de echipamente și preț

Echipamentele care constituie întreaga linie de producție pot varia, datorită materiei prime care va fi folosită în procesul de brichetare. Principalele elemente ale liniei de brichetare sunt următoarele: materia primă folosită în buncărul de depozitare, uscătorul aerodinamic și presa în care vor fi formate și coapte brichetele. În funcție de tipul de măcinătură folosită, în linia de producție pot fi incluse și granulatoare. În urma configuraților necesare, prețul liniei de producție a brichetelor Pini & Kay poate varia.

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș