Linii de granulare 250 kg/h cu concasor

Important! Producem și livrăm echipamentele noastre oriunde în România

Brichete

biocombustibili

Echipamente

Linie de granulare 250 kg/h cu concasor

Înainte de a începe procesul de brichetare, materia primă trebuie mărunțită până la o anumită dimensiune. Pentru acest prim pas, există mai multe tipuri de dispozitive sub diferite denumiri: concasoare, tocătoare, granulatoare, mărunțitoare. Pentru zdrobirea deșeurilor din lemn, concasoarele cu ciocan sunt recunoscute ca fiind cele mai convenabile.

Principiul de funcționare
Concasorul cu ciocan este dotat cu un echipament de amortizare la ciocnire prin care se mișcă în interiorul său un rotor. Ciocanii sunt fixați pe el, fiind niște proeminențe speciale care captează materialul și au un efect mecanic asupra acestuia. În carcasa morii de ciocan se află un tocător, acesta fiind o placă de metal puternică. Particulele din materialul zdrobit se rotesc în mijlocul corpului, se lovesc de ciocane, de tăietor și unele de altele, iar, prin acest proces, se realizează măcinarea.

Materiile prime sunt adăugate în concasor prin fereastra de alimentare. Bucățile mari și rupte cad pe grătarul din interior, iar particulele mici zboară prin acesta. Cele mai mari bucăți sunt din nou preluate de ciocanele rotative, sunt zdrobite și cad înapoi pe grătar. Acest ciclu se repetă de mai multe ori, până când toată materia primă este mărunțită uniform. În același timp, se poate realiza alimentarea cu materie primă nouă, iar cea zdrobită este evacuată pe o banda lungă de transportare. Concasorul cu ciocan poate funcționa în acest proces neîntrerupt.

Alegerea corectă a concasorului

Fracțiunea la care materia primă este tăiată depinde de parametrii de tăiere a concasoarelor. Tăierea acestora este determinată de viteza de rotație a rotorului, de câte ciocane sunt instalate în concasor, de greutatea și forma acestora și de lățimea sloturilor zăbrelelor din grătarul colector. Pentru a obține o fracțiune mai mică, este necesară instalarea unui număr mai mare de ciocane mai ușoare în concasor, acest lucru necesitând și o grilă fină. Dacă este nevoie de o fracție mai mare de tăiere, este necesar un număr mai mic de ciocane, dar cu o greutate și o grilă mai mare.

Ce se poate mărunți în concasorul cu ciocan?

Datorită durității concasoarelor cu ciocan, este posibilă măcinarea diverselor materiale dure precum lemn, beton, metal, dar și fân sau paie.Ca mașini de tocat lemn, precum așchii de lemn, bucăți de lemn, concasoarele cu ciocan sunt ideale, deoarece lemnul se rupe ușor și suficient de moale, atunci când este supus la stres mecanic, dar totodată astfel încât ciocanele să nu se uzeze rapid. Singura limitare a acestor concasoare este faptul că lemnul nu trebuie să fie prea umed deoarece umiditatea excesivă poate cauza uzura prematură a ciocanelor.

Avantajele concasorului cu ciocan

  • Oferă o performanță ridicată
  • Are un consum redus de energie
  • Capacitate de funcționare fără întrerupere în timp îndelungat
  • Dispune de un concept simplu, ceea ce duce la o întreținere simplă
  • Fiabilitate ridicată
  • Are dimensiuni compacte, cu o greutate relativ ușoară, ceea ce nu necesită mult spațiu pentru instalarea sa 

Opțiuni de echipamente și preț

Echipamentele liniei de producție pot varia în funcție de materiile prime folosite. Acest lucru se datorează diferenței de materie primă și umidității acesteia, precum și condițiilor instalațiilor de producție.
Elementele principale, necesare și indispensabile oricărei linii de producție sunt: materiile prime care alimentează buncărul de distribuție, uscătorul aerodinamic și o presă în care sunt formate și coapte brichetele. În funcție de necesitatea măcinării materiei prime, în echipamentul total pot fi incluse și granulatoare.

Compania Elcris distribuie concasoare pentru linii de brichetare pentru cerințele fiecărui client. Toate echipamentele distribuite de către noi sunt de înaltă calitate și îndeplinesc toate standardele tehnologice necesare.

 Cere o ofertă

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată, de calitate și eco-friendly.
Nu uita că devenind client Elcris, beneficiezi de o gamă variată și completă de servicii!

+40 0762 357 730

Ce spun clienții noștri?

Am beneficiat cu succes de implementarea programului StartUp Nation 2018, prin consultanța primită cu privire la finanțare, incusiv achiziția și montarea utilajelor.

C.M., județul Arad

Recomand fără nici o reținere brichetele din rumeguș de la Brichete Elcris. Calitatea acestora și timpul de durată al arderii, aduce un plus de valoare afacerii noastre, fiind mai eficienți.

H.A., județul Gorj

Avem o plăcere deosebită să colaborăm cu firma Brichete Elcris, în vederea achziției de biocombustibilii pe care aceasta îi produce. Produse și servicii excelente, întotdeauna!

I.N., județul Timiș